Ансамбль (оркестр) баяністів-акордеоністів Луцького педагогічного коледжу має славну історію та творчі здобутки. Започатковував діяльність колективу такого складу в 60-х роках ХХ ст. голова секції «народні інструменти» С. З. Хазітарханов. Тривалий час колективом керував Глотов Валерій Федорович. З 2001 по 2002роки – Кошелева Віра Володимирівна.

З 2002 року художній керівник колективу – Рокош Владислав Йосипович. Учасниками колективу є студенти та викладачі факультету «Дошкільної освіти та музичного мистецтва», а також відділення «Музичного мистецтва та фізичної культури» коледжу.

Відлік перемог на конкурсах та фестивалях різного рівня розпочався у 2012 році, коли ансамбль баяністів/акордеоністів Луцького педагогічного коледжу став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Бурштинові нотки» у м. Рівне (ІІ премія). У 2013 році Рокош В. Й. запропонував назвати колектив «Акко мозаїка», що й було зроблено. У тому ж 2013 ансамбль займає ІІІ місце на престижному Міжнародному конкурсі баяністів/акордеоністів «Вічний Рух» у м. Дрогобичі. Через рік виборює ІІ місце на цьому ж конкурсі. «Акко мозаїка» продовжує активно брати участь у конкурсах, зокрема: міжнародний конкурс баяністів/акордеоністів «InterSvitiaz accomusic» у м. Луцьк, 2015 – Гран прі, Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Столичні зустрічі» у м. Київ, 2015 – І місце, Міжнародний фестиваль-конкурс «Перлина Заходу» у м. Львів, 2018 – Гран прі, Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах «Мереживо» пам’яті заслуженого діяча мистецтв України Олександра Степанова у м. Рівне, 2017 – ІІ місце, 2019 – І місце та ін.

Також слід зазначити концертну діяльність колективу у таких заходах, як «День українського баяна та акордеона», започаткованого Національною всеукраїнською музичною спілкою, Асоціацією баяністів та акордеоністів у 2013 році, різноманітних святкових та ювілейних заходах Луцького педагогічного коледжу, виїзних концертах у будинках культури, музичних та загальноосвітніх школах Волинської області.