Стипендії для українських науковців

          Це можливість попрацювати над своїм дослідженням в одному з наукових інститутів ЄС: New Europe College в Бухаресті (Румунія) чи Центрі перспективних досліджень у Софії (Болгарія). У вас буде щомісячна стипендія розміром 850 євро, зручний робочий простір та доступ до всіх ресурсів закладу.  

          Ви проведете за кордоном десять місяців — з жовтня 2024 року по березень 2025 року. 

          Стипендією опікується New Europe College в Бухаресті спільно з Центром перспективних досліджень у Софії. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України. 

Детальніше про стипендію

https://houseofeurope.org.ua/opportunity/623

Стипендії імені Ґерди Генкель для науковців

          Це можливість протягом п’яти місяців працювати над своїм дослідженням у стінах Центру перспективних досліджень Софії. У вас буде щомісячна стипендія розміром 850 євро та час, щоб написати матеріал про історичні дослідження в галузі соціально-гуманітарних наук. Організатори подбають про зручний робочий простір та доступ до усіх ресурсів центру.    

          Стипендією опікується Центр перспективних досліджень Софії за підтримки Фонду Герди Хенкель. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України.

Детальніше про стипендію

https://houseofeurope.org.ua/opportunity/631

Для науковців: участь у щорічній конференції

ASEEES у Бостоні

 

          Асоціація слов’янських, східноєвропейських та євразійських досліджень (ASEEES) — це провідна міжнародна організація, яка щороку проводить форум, де понад 2600 науковців обмінюються важливими дослідженнями та досвідом. Цьогоріч конференція відбудеться 21-24 листопада. Це ваш шанс долучитися до події. 

          Конкурсом опікується Інститут гуманітарних досліджень Відня. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України. 

Детальніше про конкурс

https://houseofeurope.org.ua/opportunity/637

Future Ukraine: дослідницькі гранти для українських магістрантів та дослідників

 

          Нова програма DAAD, яка має на меті підтримати українські університети та надати молодим науковцям можливість долучитися до відновлення України. 

          Завдяки програмі ви зможете пів року працювати над дослідженням в Німеччині й не перейматися через гроші — щомісячна стипендія покриє витрати на проживання. Ви також отримаєте кошти на проїзд туди й назад та страхування.

          Це одна з численних можливостей DAAD для українців й одна з тисячі програм, які може запропонувати ЄС.

Детальніше про грант

https://houseofeurope.org.ua/opportunity/612

            House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Вона зосереджена на культурі й креативному секторі, освіті та роботі з молоддю, соціальному підприємництві, медіа.

          Ми пропонуємо більш як 20 програм: стипендії, покликані допомогти українським спеціалістам і далі працювати всупереч війні, гранти на персональні проєкти, поїздки на конференції, курси й стажування в ЄС і Великій Британії тощо. Команда House of Europe фінансує відновлення культурної інфраструктури, підтримує переклад літератури та творчу співпрацю між Україною та ЄС і Великою Британією. Ми опікуємося збереженням української культурної спадщини й розвитком креативних та освітніх стартапів. Онлайн-лабораторії, воркшопи, дискусії, конференції, хакатони та інші заходи відбуваються регулярно в межах програми.

Більше про програму

https://houseofeurope.org.ua/about-us

 

Вечір-знайомства з Послами європейської молоді,

в межах проєкту EU_LEAD

 

          Цікавишся Європейським Союзом (ЄС) та прагнеш дізнатися більше про його історію, особливості функціонування?

          Хочеш познайомитися з ініціативою «Посли європейської молоді»? Тоді швиденько відкривай свій Google-календар та бронюй у ньому час – 17.00 год. 27 лютого 2024 для участі в освітній події про ЄС від Послів та Посолок європейської молоді в Україні!

         

Що на тебе чекає?

– інтерактивна сесія-знайомство;

– презентація «Історія та основні інституції Європейського Союзу»;

– гра «Вгадай країну ЄС за прапором&quot»;

– інтерактивна гра «Створи важливу подію»;

– неформальний нетворкінг.

          До участі в заході запрошуємо молодь 16-26 років. Реєстрація для участі в заході триває до 20 год. 26 лютого 2024 року за покликанням: https://forms.gle/sq8Qhw46tco7JH3m9 

МОЖЛИВОСТІ ПРОГРАМИ ЕРАЗМУС+
16 грудня 2022 року відбудеться вебінар «Міжнародні можливості та обмін досвідом». Захід покликаний поінформувати слухачів про програму «Еразмус+ Молодь і Європейський корпус солідарності в Україні». Заплановані виступи учасників програми Еразмус+, психологів та науковців щодо досвіду участі в проєктах, забезпечення успішної та продуктивної діяльності, соціальної адаптації молоді, міжнародних можливостей. Організатори: Інформаційний центр Erasmus+, ГО «Молодь. Наука. Спорт. Здоровий рух України».

Програма імені Фулбрайта в Україні

Створена за ініціативою американського сенатора Джеймса Вільяма Фулбрайта, програма міжнародних наукових обмінів успішно діє з 1946 року, нині — більш ніж у 160 країнах світу. Понад 400 тисяч учасників різних національностей, віросповідань і наукових зацікавлень стали її успішними стипендіатами. Серед них — більш як 1100 українців, які навчалися, стажувалися чи проводили дослідження в США за час існування Офісу Програми в Україні. Це також понад 750 американських науковців, які викладали в цей же період в українських закладах вищої освіти та займались дослідницькою працею.
Сенатор Фулбрайт зазначав, що міжнародна освіта перетворює національні цінності на загальнолюдські, — ми стаємо відкритішими й водночас вчимось цінувати те, що нас вирізняє; вона також сприяє олюдненню міжнародних стосунків, вчить визнавати й поважати різні культури, що складають сучасний світ. А найважливіше — завдяки Програмі ми усвідомлюємо цінність співпраці задля миру та добра людської спільноти.
Програма імені Фулбрайта в Україні продовжує серію семінарів на відзначення 75-ї річниці діяльності Програми. Фулбрайтівські семінари за участі випускників Програми та запрошених доповідачів — це чудова нагода познайомитись із колом яскравих фахівців, які, використовуючи унікальний американський досвід, збагачують і пришвидшують розвиток сучасної української науки та культури.
Фулбрайтівські випускники та запрошені фахівці обговорюватимуть питання співробітництва українських та американських ЗВО, формування університетських стратегій інтернаціоналізації, інші практики міжнародної діяльності, національні програми та міжнародні тенденції.
European University Association
Шановні колеги, рекомендуємо до ознайомлення матеріали вебінару European University Association: Smooth recognition of academic qualifications: The role of quality assurance.
Довідково: на порталі Європейської асоціації університетів можна завжди знайти найсучасніші дослідження, інші корисні ресурси та стати учасником потужних відкритих міжнародних заходів. Детальніше за посиланням: https://eua.eu/events/175-smooth-recognition-of-academic-qualifications-the-role-of-quality-assurance.html?bmid=a8b9ac76b9e3&fbclid=IwAR0vYLIrkYAioXDnI3uqoFqURtlMqPrsUzgWp82RrwnLK-Fh0gL-48L79YA

Стипендії для навчання, досліджень та участі в літніх школах від Уряду Латвії 

У межах підписаної Угоди між Урядом України та Урядом Латвії у сфері освіти, науки, молоді та спорту Державне агентство з питань розвитку освіти Латвійської Республіки пропонує українським студентам, здобувачам та науковцям скористатися стипендійними можливостями для навчання/дослідження в закладах вищої освіти Латвії та участі в літніх школах у 2021/2022 навчальному році.

Подача заявок на участь у державній стипендійній програмі та участь у літніх школах для українських студентів та здобувачів на 2021/2022 рр. відкрита та триватиме до 1 квітня 2021 року.

Усю необхідну інформацію та форми для заповнення можна знайти за посиланням.

За наявності додаткових питань та з метою отримання більш детального роз’яснення механізму дії стипендіальних програм – прохання звертатися до старшого спеціаліста відділу проєктів міжнародного співробітництва Департаменту менеджменту та зовнішньої співпраці Державного агентства з питань розвитку освіти Латвії – пані Маріки Піри (Mrs. Marika Pīra), за телефоном: +37167814331 чи електронною поштою: scholarships@viaa.gov.lv.

Вебінари українською від Clarivate

З 5 по 9 квітня заплановано п’ять тем кожна з яких буде у двох повторах о 10:15 та 16:15 у Webex з можливістю отримати сертифікат учасника. На численні прохання щодня о 13:13 відповідний вебінар буде транслюватися на сторінці ютьюб щоб отримати матеріали можна залишити заявку в онлайн анкеті.

Учасники, які прослухали більше 90 % основного часу вебінару, що проходить у Webex протягом трьох робочих днів отримують сертифікат учасника. Реєстрацію на вебінари, що пройдуть у Webex – відкрито. Перейдіть за посиланням. Натисніть Register заповніть анкету. У Webex операційна система XP не підтримується.

5 квітня 2021
Тема: Відповідальна наукометрія
Реєстрація:
10:15–11:15 https://bit.ly/3ct2vGo
16:15–17:15 https://bit.ly/3eGXVXC

6 квітня 2021
Тема: Референс-менеджер EndNote: оформлення публікації за форматом видання
Реєстрація:
10:15–11:15 https://bit.ly/3qQyjdx
16:15–17:15 https://bit.ly/3qTzY1H

7 квітня 2021
Тема: Web of Science у новому інтерфейсі
Реєстрація:
10:15–11:15 https://bit.ly/2OWosFP
16:15–17:15 https://bit.ly/2OsjHnA

8 квітня 2021
Тема: Презентація здобутків науковця
Реєстрація:
10:15–11:15 https://bit.ly/3bQJdvD
16:15–17:15 https://bit.ly/3hXu9h9

9 квітня 2021
Тема: Аналітичний інструмент InCites для науковця та адміністратора
Реєстрація:
10:15–11:15 https://bit.ly/2OyG1vG
16:15–17:15 https://bit.ly/30Lh6rg

Протягом року чекаємо вас на щомісячній серії «Clarivate науковцям або місце зустрічі змінити неможна».
Кожного другого четверга місяця о 16:15 гарантовано буде вебінар українською. Також з можливістю отримати сертифікати. Реєстрація на всі вебінари відкрито, а теми будуть оголошуватися за місяць.

8 квітня 2021: https://bit.ly/3hXu9h9
13 травня 2021: https://bit.ly/3nvThwy
10 червня 2021: https://bit.ly/38rG7fH
8 липня 2021: https://bit.ly/35qVseq
12 серпня 2021: https://bit.ly/3i71ZQU
9 вересня 2021: https://bit.ly/2Xt9F6w
14 жовтня 2021: https://bit.ly/3hYu3FX
11 листопада 2021: https://bit.ly/35u3DGW
9 грудня 2021: https://bit.ly/38v8WrB

Записи вебінарів на ютьюб каналі  
Сайт компанії: clarivate.com
Iнформація українською: clarivate.ua
Розклад вебінарів російською: https://clarivate.com/ru/webinars/
Розклад вебінарів мовами Євросоюзу: https://clarivate.libguides.com/home
Корисні посилання
http://webofscience.com/
My.endnote.com
https://publons.com/
https://kopernio.com/