Мішаний хор «Музичні гобелени» був створений у 2008 році. Художнім керівником та диригентом протягом багатьох років був Мельник Юрій Михайлович – заслужений працівник культури України, лауреат хорових конкурсів імені Миколи Леонтовича та імені Лесі Українки, лауреат обласної мистецької премії імені Ігоря Стравінського. За вагомий особистий внесок у розвиток музичної культури та високий професіоналізм ім’я художнього керівника хору, Юрія Мельника, занесено до книги «Почесні імена України – еліта держави». З 2017 року художній керівник та диригент колективу – Марач Олександр Миколайович.

Учасниками колективу є студенти та студентки факультету «Дошкільної освіти та музичного мистецтва», а також студенти відділення «Музичного мистецтва та фізичної культури» коледжу.

 Колектив – своєрідна навчальна й творча лабораторія. Разом з тим, – це мистецька одиниця, результатом діяльності якої є формування професійних хормейстерських умінь та компетенцій майбутніх вчителів музичного мистецтва, керівників хорових колективів. Хор є дипломантом V Всеукраїнського конкурсу хорового мистецтва імені Лесі Українки, учасник різноманітних мистецьких заходів та творчих зустрічей.