Медична служба КЗВО «Луцький педагогічний коледж» ВОР починала своє існування в повоєнні часи як здоровпункт. У ньому працювали медична сестра або лікар , надісланий з дитячої поліклініки або студенти змушені були в разі потреби відвідувати лікаря в дитячій поліклініці. З квітня 2020 року в штат працівників коледжу було введено ставку медичної сестри, а з січня 2021 року, після здобуття коледжем статусу закладу вищої освіти, ставку лікаря. З цього часу здоровпункт було трансформовано в медичний кабінет.                  Медичний кабінет КЗ ВО «Луцький педагогічний коледж» ВОР функціонує відповідно до чинного законодавства України та  Постанови  КМУ від 20.01.2020р. № 31 «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів  загальної середньої освіти». 

Медичну, долікарську та консультативну допомогу учасникам освітнього процесу надають:

Лікар: Тетяна Миколаївна КУЧЕР, лікар вищої категорії, офіцер медичної служби запасу. Закінчила Луцьке медичне училище у 1990 році та Львівський державний медичний університет у 1997 році. Загальний стаж роботи складає 35 років, з них – 26 лікарський.

Медична сестра: Тетяна Олександрівна ТРОШИНА, медична сестра вищої категорії, закінчила Луцьке медичне училище у 1994 році. Загальний стаж роботи 30 років, з них – 20 за фахом.