Студентський аматорський хор «Жайвір» створено у 2009 році. Засновник та художній керівник колективу – Самрук Микола Васильович. Учасниками колективу є студенти та викладачі усіх факультетів та відділень Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради.

Хор постійно бере участь у мистецько-виховних та урочистих заходах з нагоди визначних дат, а також періодично звітує про свої творчі досягнення перед студентами та викладачами коледжу. Репертуар колективу складають обробки українських народних пісень, а також пісенні мініатюри сучасних українських композиторів, через що «Жайвір» популярний серед шанувальників народної пісенної творчості.

Ансамбль інструментальної музики “ЖАЙВОРЯНИ” створено для музичного супроводу міжфакультативного хору “ЖАЙВІР”, що функціонує в коледжі, в репертуарі якого народні пісні та їх аранжування, які й досі побутують у розмаїтих народних святах та обрядах, а ткож пісенні мініатюри українських композиторів-піснярів. Учасники ансамблю – студенти коледжу різних курсів та факультетів. Керує ансамблем талановитий викладач-аспірант Михайло Ігорович Дудай.