Ви зараз переглядаєте ДОСЛІДНИЦЬКА ДОБРОЧЕСНІСТЬ: ТЕРНИСТИЙ ШЛЯХ НАУКОВЦЯ

ДОСЛІДНИЦЬКА ДОБРОЧЕСНІСТЬ: ТЕРНИСТИЙ ШЛЯХ НАУКОВЦЯ

За участі члена Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Артема Артюхова 4 червня у Комунальному закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради відбувся онлайн-вебінар «Дослідницька доброчесність: тернистий шлях науковця». Учасниками заходу стали представники Ради молодих науковців коледжу, студентського наукового товариства «Академія» та усі зацікавлені проблематикою – ректорат, гаранти освітніх програм, завідувачі випускових кафедр.

У динамічному і діалогічно насиченому форматі пан Артем Артюхов презентував законодавчі аспекти врегулювання питань академічної доброчесності у цілому і дослідницької доброчесності зокрема; поділився досвідом членства у робочій групі «Research Integrity” (EURODOC); розкрив специфіку діяльності міжнародних організацій щодо утвердження цінностей дослідницької доброчесності у глобальному академічному середовищі. Поза увагою не залишились і неприпустимі практики антидоброчесної поведінки, зокрема було презентовано найбільш резонансні кейси.

У підсумку учасники вебінару зійшлись на думці, що етична складова наукової діяльності вченого і є тим запобіжником «кризи науки … як втрати автентичності безумовного бажання знати” (К. Ясперс).

Щирі слова вдячності глибокошанованому спікеру та організаторам вебінару висловив ректор Петро Бойчук. Петро Микитович наголосив, що підтримка наукових досліджень молодих учених і надалі буде незмінним пріоритетом розвитку закладу.

Щиро дякуємо пану Артему Артюхову за відкритість у спілкуванні, корисні поради і співпрацю! Щиро сподіваємось на колаборацію у майбутніх проектах!