Святкування Дня європейських мов

У рамках святкування Дня європейських мов викладачами О.В. Кузьмич та С.П. Денисовою була проведена інтелектуальна гра «Подорож країнами Європи». Учасники гри, студенти 2-А та 2-Б групи, здійснили віртуальну подорож, познайомившись з культурою й традиціями країн Європи, та відчули колорит кожної нації, поринувши в історію та сьогодення.

Сьогодні навряд чи хто зможе заперечити, що постмодерн уже кардинально змінив світовий лінгвістичний порядок епохи модерну, а глобальна англійська — це політична та культурна реальність XXI століття. На хвилі глобалізації і розвитку сучасних технологій англійська підкорила світ так, як це не вдавалося жодній мові в історії людства. Якщо ще 50 років тому ніщо не свідчило про можливість появи світової lingua franca, то сьогодні очевидно, що новий світовий лінгвістичний порядок уже визначає і надалі визначатиме глобальна англійська.

Тому в рамках Днів європейських мов викладачами циклової комісії, зокрема А.В. Бляшевською, В.А. Триндюк, М.А. Федорець, та студентами 3-А і 3-Б курсів КЗВО «Луцький  педагогічний коледж» було проведено дебатну гру «Англійська мова: ефективний засіб міжнародної комунікації чи Lingua Franca сучасного світу?», де відбулася жвава дискусія щодо аспектів розвитку англійської мови, її лінгвістичних особливостей, доцільності її вивчення та використання.

Як подолати страх під час публічного виступу, підвищити рівень стресостійкості, відстоювати свою позицію –  цього навчалися студенти 3-А , 3-Б та 31 ДО КЗВО «Луцький педагогічний коледж» під час зустрічі з керівником Волинського осередку ВМОГО «Федерація дебатів України» Христиною Словік. Захід відбувався у рамках Днів європейських мов в інформаційному центрі  Window on America («Вікно в Америку») у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Викладачі циклової комісії в рамках співпраці із закладами вищої педагогічної освіти радо діляться власними напрацюваннями в галузі методики навчання предметів мовно-літературної освітньої галузі в умовах НУШ, беручи активну участь у семінарах, конференціях тощо.