Ви зараз переглядаєте Вишиванка – духовна броня України (студентський науковий семінар)

Вишиванка – духовна броня України (студентський науковий семінар)

 («Вишиванка – духовна броня України»  – саме під таким гаслом цьогоріч Україна відзначає одне з найяскравіших національних свят – Усесвітній день вишиванки.

З нагоди цього свята 19 травня у Комунальному закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» відбувся студентський  науковий онлайн-семінар, проведений в рамках Днів науки закладу. Учасники семінару мали нагоду поринути в історію зародження та розвитку української вишивки, обговорити семантику орнаментів самотнього національного мистецтва, дізнатись про регіональні особливості вишивки кожного етнічного регіону України. Чи не найактуальнішими темами для молоді стали доповіді «Українська вишиванка як модний тренд» та «Вишиванка на полі бою…», адже кожна історія про вишиті обереги наших захисників торкається сьогодні найтонших струн у душі українців.

Вдячні усім учасникам семінару за вашу активність і небайдужість до цієї важливої теми. Сьогодні ми разом боронимо нашу Україну, її мову і духовну спадщину нашого народу. Хай любов до вишиванки єднає нас ще більше і в серці кожного українця вишивається переможний шлях Батьківщини! З Днем вишиванки, друзі!