Ви зараз переглядаєте Відбулось розширене засідання Вченої ради напередодні нового навчального року

Відбулось розширене засідання Вченої ради напередодні нового навчального року

Напередодні нового навчального року у закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» відбулось розширене засідання Вченої ради.

Ректор коледжу Петро Бойчук виступив перед педагогічним колективом з грунтовним аналізом та підсумками освітньої діяльності у попередньому навчальному році. Цей рік став найважчим через російську агресію в Україні, разом з тим випробуванням на міцність для кожного. Петро Микитович подякував за згуртованість, жертовність та волонтерську роботу викладачів і студентів у цей складний період. Від початку війни у гуртожитку коледжу прихистили та забезпечили усім необхідним близько тисячі переселенців з тих територій, де тривають активні бойові дії. І не дивлячись ні на які трудності, вдалось успішно завершити навчальний рік та випустити близько півтисячі творчих, креативних, професійних учителів та вихователів готових до роботи у закладах освіти.

Свої корективи внесла війна і у вступну кампанію. Проте, і тут коледж справився на «відмінно» з новими викликами. На сьогодні повністю виконано регіональне замовлення на всіх спеціальностях і значна кількість вступників подала заяви на контрактну форму навчання, що свідчить про високий авторитет і конкурентоспроможність Луцького педагогічного коледжу на ринку освітніх послуг.

Паралельно із вступною кампанією впродовж літа тривала активна робота з підготовки до нового навчального року. Вдалось покращити матеріально-технічну базу, виконати певні ремонтні роботи, великі зусилля були спрямовані на поліпшення програмно-методичного забезпечення.

Пріоритетними напрямками у 2022-2023 навчальному році є покращення якості вищої освіти, осучаснення навчального матеріалу, продовження цікавої для студентів науково-проектної діяльності у співпраці з міжнародними партнерами та освітніми закладами. І головне, на що звернув особливу увагу Петро Бойчук, це створення безпечних умов для усіх учасників освітнього процесу.

Після обговорення основних питань початку нового навчального року, педагоги затвердили нормативні документи, що регламентують діяльність структурних підрозділів та організацію освітнього процесу коледжу.

З вірою у наші збройні сили та впевненістю у перемогу України, з наступного тижня у коледжі стартує новий навчальний рік.