Ви зараз переглядаєте Мистецько-просвітницький проект «Шлях на Голгофу»

Мистецько-просвітницький проект «Шлях на Голгофу»

Велика зала бібліотеки Луцького педагогічного коледжу ледь вмістила учасників мистецько-просвітницького проекту «Шлях на Голгофу», присвячений 130 річниці з дня народження Михайла Кравчука, що відбувся у рамках тижня факультету дошкільної освіти та музичного мистецтва.

Яскравою зіркою на небосхилі математичної науки світить ім’я академіка, патріота України – Михайла Кравчука. Великий вчений-математик, родом із волинського села Човниця, є легендарною постаттю. У 1992 року ЮНЕСКО внесла ім’я українського математика до Міжнародного календаря найвизначніших діячів науки і культури. Його фундаментальні розробки стали основою для створення перших електронних обчислювальних машин, розвитку телебачення та нових технологій.

«Творець музики чисел», «Поет німого числа», «Лицар математики», «Учений з обличчям Христа», «Титан математичної думки», «Корифей математики» – такими епітетами нагороджують Михайла Кравчука письменники, журналісти, науковці в Україні та за її межами.

Історія людських доль і трагічна загибель Михайла Кравчука, яскраво доводить, що без любові до України держави не відбудеться.

І сьогодні українці героїчно борються за свій суверенітет і незалежність.

Вистоїмо! Переможемо! Слава Україні!