Ви зараз переглядаєте Європейський день мов. Підсумки

Європейський день мов. Підсумки

Упродовж 26-28 вересня 2022 року у КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради тривали заходи, присвячені Європейському дню мов.

Програма заходів включала:

  • святкову імпрезу та благодійний ярмарок,
  • студентські диспути,
  • челендж-дискусії,
  • бінарні лекції,
  • засідання круглого столу,
  • інтелектуальні ігри.

Важливі аспекти мови як націєтворчого чинника та засобу національної ідентичності обговорювали на бінарній лекції «Українська мова – мова європейської держави».

 Студентський диспут «Українська мова в колі європейськихвитокирозвій, перспективи» мав на меті спростовувати фейки та визначити перспективи розвитку української мови.

Під час інтерактивного спілкування «Українська мова – мова європейської держави» та засідання круглого столу «Від популяризації мультилінгвізму до вивчення європейських мов упродовж життя» дискутували про правопис і мовне питання та аналізували мовне законодавство.

Спікери та учасники челендж-дискусії «Європейська скарбниця мовнаціональностей та культур» мали змогу проаналізувати мовну політику та освіту в Україні.

Надзвичайно патріотичною була святкова імпреза, яка продемонструвала багатство української нації у піснях, поезіях та танцях. Символічним стало виконання «другого гімну» України  пісні «Червона калина…» чотирма мовами світу.

Воєнні реалії змінили фокус освітніх пріоритетів, відтак у межах Європейського дня мов  відбувся благодійний ярмарок, який зібрав охочих скуштувати традиційні смаколики європейської кухні та долучитися до збору коштів внутрішньопереміщеним особам. Усі зібрані кошти передано сім’ям з дітьми, котрі змушені були залишити свої домівки через війну і зараз проживають у гуртожитку закладу.

БІЛЬШЕ ФОТО