Ви зараз переглядаєте Рік випробувань і героїчної боротьби: Підсумки діяльності за 2022 рік

Рік випробувань і героїчної боротьби: Підсумки діяльності за 2022 рік

17 січня у Закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» відбулись збори трудового колективу, у якому взяли участь члени Наглядової ради на чолі із народним депутатом України Іриною Констанкевич, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк, голова комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору Волинської обласної ради Ольга Омелько, голова Волинської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський.

Головним питанням зібрання був звіт ректора Петра Бойчука про діяльність ЗВО «Луцький педагогічний коледж» за 2022 рік. Петро Микитович зазначив, що це був складний рік випробувань і героїчної боротьби за право жити, навчатись, творити у своїй незалежній державі. З перших днів війни колектив згуртувався і разом зі студентами активно долучився до волонтерської роботи.

Разом з тим не зменшилась робота щодо реалізації основних завдань, передбачених у Стратегії розвитку закладу, спланованих на 2021-2031 роки.

На початку навчального року було розроблено та затверджено 13 освітньо-професійних програм для різних спеціальностей освітнього ступеня бакалавр та освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр. У грудні 2022 року коледж отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності на нову спеціальність 122 «Комп’ютерні науки».

Поряд із професійною кваліфікацією студенти мають можливість навчатись додатковим спеціалізаціям, що важливо для їх працевлаштування у майбутньому.

Випускники Луцького педагогічного коледжу затребувані у закладах освіти і відзначаються високою професійністю (25% завершують навчання із дипломом з відзнакою). Як показав моніторинг, 66% випускників коледжу на сьогодні є керівниками закладів дошкільної освіти у Луцьку, а також працюють на різних посадах в освітніх установах.

Як зауважив Петро Микитович, студент є центральною фігурою у коледжі. Більшість з них свідомо обрали професію вчителя, тому завдання педагогів – допомогти їм у цьому. Студенти є активними учасниками громадського життя, гідно представляють коледж на різних мистецьких, наукових, спортивних конкурсах, змаганнях, здобуваючи перемоги і тим самим примножуючи славу закладу.

На завершення свого виступу Петро Бойчук подякував кожному за старання, відданість своїй роботі, підтримку, адже лише спільними зусиллями можна досягнути гарного результату.

Голова Наглядової ради Ірина Констанкевич, яка першою взяла слово, зауважила, що сьогодні війна і освіта – найважливіші питання. Українці не здалися, тому що педагоги заклали потужні патріотичні цінності. Важливо зберегти специфіку вітчизняної освіти, нової української школи і розвивати її далі. За кордоном визнають хорошу якість освіти українських дітей. Коледж славиться своїми педагогами і має усі можливості для підготовки професійних кадрів.

Заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук підкреслив заслуги ректора Петра Бойчука як мудрого управлінця та господарника, котрий вміло добирає кадри й формує колектив, поєднуючи досвід та молодість, враховує фаховість кадрів, що у підсумку забезпечує високий результат, а також дбає про постійне оновлення матеріальної бази для якості освітнього процесу.

Вражена позитивними змінами у закладі з того часу, як сама тут навчалася, Наталія Матвіюк, яка віднедавна очолила управління освіти і науки облдержадміністрації. Потужна матеріальна база, красиві аудиторії. Сьогодні дякує своїм викладачам за науку та досвід.

Із задоволенням беруть на роботу випускників коледжу – підтвердила студентка цього закладу в минулому, а сьогодні керівник ЗДО № 13 Ірина Кусик, та зауважила, що у неї працює 18 випускників.

Комфортно працювати та навчатись, відчувати підтримку та сприяння у різних ініціативах, – відзначали викладачі та представники студентського активу.

А завершили зібрання українською колядкою, в якій четвертим празником стала наша ПЕРЕМОГА!

ФОТО