Ви зараз переглядаєте Навчання в умовах війни: підсумки І-го півріччя та завдання на ІІ семестр

Навчання в умовах війни: підсумки І-го півріччя та завдання на ІІ семестр

Освітяни ЗВО «Луцький педагогічний коледж» взяли участь у педагогічний раді, де підсумували навчальну діяльність за І семестр. Цей рік був складним випробуванням для усіх. Повномасштабна війна стала великим викликом і для освітньої галузі. Випробуванням він став і для нашого колективу, адже організація освітнього процесу в очному форматі була для нас пріоритетним завданням, а для цього треба було підготувати укриття, створити безпечні умови для перебування студентів та викладачів, продумати організацію освітнього процесу до дрібниць, щоб понад півтори тисячі здобувачів освіти та їх батьків довірилися і не боялися. 

Приємно спостерігати за нашими патріотично налаштованими студентами, які активно долучаються до благодійницької роботи, збираючи кошти для ЗСУ – це волонтерські акції «Разом переможемо», «Зігрій солдата», «Новорічні листівки на передову», «Смілива гривня», Всесвітній марафон у підтримку дітей війни «Україна – моя родина», благодійний Міжнародний фестиваль «Доброго вечора, ми з України», Всеукраїнська естафета єдності «Ми нащадки козацької слави», різноманітні ярмарки, аукціони тощо. 

Разом з тим тримаємо на контролі внутрішню систему забезпечення якості, безперервний професійний розвиток педагогічних кадрів. На початку 2023 року до Державної служби якості освіти України подано пакет документів акредитаційної справи ОПП Дошкільна освіта ФМБ для акредитації.

Вагомим досягненням І семестру 2022-2023 н.р. є отримання ліцензії на провадження освітньої діяльності в межах галузі знань 12 «Інформаційні технології» спеціальності 122 Комп’ютерні науки.

Продовжуємо впроваджувати в освітню діяльність новітні технології:

Google Workspace for Education – пакет спеціалізованого хмарного програмного забезпечення інструментів для спільної роботи та дистанційного навчання. 

платформа Moodle – освітнє середовище надає широкі можливості для якісного викладання освітніх компонентів.

академічна антиплагіатна система StrikePlagiarism, за допомогою якої викладачі мають змогу перевіряти академічні тексти, в тому числі курсові роботи здобувачів освіти, на рівень плагіату та джерел запозичення. 

Також у цьому році встановлено автоматизовану інформаційно-бібліотечну систему Unilib та розпочато оцифрування бібліотечного фонду й створення електронного каталогу. 

Використання Інтернет-технологій та медіаресурсів дозволяє бути конкурентоспроможними на ринку освітніх послуг. Популяризація діяльності закладу через вебсайт та соціальні мережі, а також робота студентського «Інформаційного вісника» на власному Ютуб-каналі сприяє іміджу та довірі. Складовою частиною Єдиного інформаційного освітнього середовища є телеграм бот, що спрощує навігацію в інформаційних ресурсах закладу.

Гордістю коледжу є наші студенти – талановиті, креативні, творчі, ініціативні. Не припиняється поповнюватись скарбничка нагород, які вони виборюють в освітній, мистецькій, спортивній, науковій діяльності. Численні перемоги у різноманітних конкурсах і змаганнях є свідченням успішної роботи студентів і викладачів.

У ході наради освітяни ділились власним досвідом, напрацюваннями, труднощами та успіхами. 

У підсумку зазначили пріоритетні завдання на ІІ семестр 2022-2023 н.р.

Конструктивний діалог налаштував освітян на початок не менш тривожного другого півріччя. Ректор коледжу Петро Бойчук подякував кожному за сумлінну роботу, відповідальність та злагодженість дій у різних ситуаціях і побажав успішного завершення навчального року.

Працюємо заради перемоги! Гідно тримаємо освітній фронт!