Ви зараз переглядаєте Монументальна Шевченкіана

Монументальна Шевченкіана

16 березня у Комунальному закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» відбулась зустріч із шевченкознавцем, краєзнавцем, фотографом-монументалістом, громадським діячем та волонтером – Русланом Теліпським

Проєкт «Монументальна Шевченкіана»  – найунікальніша у світі персональна фотоекспозиція найкращих пам’ятників із понад 1400 монументальних творів Кобзаря, які були досліджені автором та особисто сфотографовані в Україні та на 5-ти континентах у понад 30 країнах світу… Цифра і географія подорожей Руслана Теліпського заради Шевченка – справді вражає. 

Колекцію своїх світлин пам’ятників Кобзарю автор проєкту приніс і на зустріч зі студентами Луцького педагогічного коледжу. Усі присутні мали змогу оглянути фотороботи Руслана, почути про власні спостереження вшанування Тараса Шевченка по всьому світу. Чи не найбільший інтерес у здобувачів освіти викликали спогади автора про самі подорожі до знакових місць та їх маршрути на мапах України. А найактивніші учасники зустрічі змогли отримати в дарунок світлини з найоригінальнішими пам’ятниками Кобзарю.

І хоча публікацію своїх досліджень автор відклав на час після Перемоги України, адже на даний момент більше займається волонтерською діяльністю, усе ж радо ділиться своїм дослідницькими здобутками з українською молоддю і надихає відкривати для себе Тараса Шевченка як образ України. 

Зустріч із Русланом Теліпським нікого не лишила байдужим, адже презентація «Монументальна Шевченкіана» дає змогу в новому світлі побачити постать національного Пророка, як духовного батька нескореного українського народу – народу, який бореться і перемагає.

БІЛЬШЕ ФОТО