Ви зараз переглядаєте Незламні, бо об’єднані. «In concerto per la pace» un aiuto per l’Ukraina «Концерт для миру» допомога Україні

Незламні, бо об’єднані. «In concerto per la pace» un aiuto per l’Ukraina «Концерт для миру» допомога Україні

З 3 по 17 березня 2023 року під гаслом «Концерт для миру та допомога Україні» проходив тур українського гурту “Давня казка” на півночі Італії.

Протягом березня Михайло Дудай, викладач циклової комісії народних інструментів представляв Комунальний заклад вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради у складі гурту та презентував українську музичну творчість в італійських містах: Сузарра, Ґонзаґа, Мантуя, Новеллара, Квістелло, Пелігрніно-Парменсе, Пегоньяга, Марцаботто, Молья, Вілімпента та інших.

Головною метою туру став збір коштів під егідою благодійного фонду «Проксен» для людей, що постраждали від війни: втратили житло, роботу, отримали поранення чи травми.

Окрім українських пісень та популяризації вітчизняної культури, учасники гурту мали змогу поспілкуватися з учнями середньої школи м. Пегоньяга та ліцею м. Сузарра на тему війни та російської агресії. У жвавому обговорені діти цікавилися, як воєнні події вплинули творчість гурту та на державу вцілому.

Як згадують учасники гурту, жоден концерт не відбувся без української діаспори. Люди одягали вишиванки та українські віночки, під час концерту діставали жовто-блакитні прапори, що давало виконавцям ще більше енергії та сил для виступу.

Знаковим стала присутність на одному із виступів гурту «Давня казка» генерального консула України в Мілані Андрія Картиша, який озвучив привітання від Голови Комітету Верховної Ради України з прав людини Андрія Задорожного для усіх присутніх.

Організаторами та фундаторками цього туру є громадські діячки, що небайдужі до України – сестри Марина та К’яра Паніцци.

БІЛЬШЕ ФОТО