Ви зараз переглядаєте Стартували Дні науки – 2023

Стартували Дні науки – 2023

“…only an enlightened nation can be free

10 травня у нашому закладі стартували Дні науки-2023. У межах співпраці зі стейкхолдерами відбулась мотиваційна зустріч представників студентського наукового товариства “Академія” та здобувачів додаткової спеціалізації “Освітній менеджмент” з керівницею міжнародного відділу Малої академії наук України пані Яною Чейшвілі. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Петро Бойчук, який принагідно подякував за численні волонтерські проекти, ініційовані студентським самоврядуванням на підтримку нашої армії.

У межах заходу було презентувано міжнародний проект МАН “Лекції майбутнього”, – унікальний як за масштабами, глибиною, так і місією. Пані Яна натхненно поділилася історією його втілення і ключовою ідеєю – формування ідентичності дослідника у талановитої, інтелектуальної української молоді. Упродовж чотирьох останніх років проект став шансом послухати лауреатів Нобелівської премії та науковців з усього світу, які відвідують Україну, а в умовах пандемії та війни читають лекції онлайн.

Присутні на заході студенти із захватом переглянули запис відеолекції Нобелівського лауреата Ліланда Гартвела на тему “Doing science (Наукова освіта)”. Під час дискусії за змістом лекції студенти та викладачі ділились міркуваннями про те, як з першого уроку у першому класі створити у школі таке середовище зростання дитини, яке максимально сприяло б розвитку здібностей і талантів кожного школяра.

Щиро дякуємо пані Яні за мотиваційну і надихаючу розмову. 

Захоплюємося “культурною дипломатією в дії” усієї вашої команди!

БІЛЬШЕ ФОТО