Ви зараз переглядаєте Патріотичне свято: Моя вишиванка – душа України!

Патріотичне свято: Моя вишиванка – душа України!

«Моя вишиванка – душа України» – патріотичне свято для мешканців гуртожитку ЗВО «Луцький педагогічний коледж» організували студенти 23 травня.

Уже з порога вразила виставка вишитих робіт, на якій були представлені рушники, сорочки, картини, створені майстринями, котрі працюють у гуртожитку, або передані їм у спадок.

Надзвичайно щемливим та емоційним був виступ дітей-переселенців, які тимчасово проживають у гуртожитку. Віршовані та пісенні твори про вишиванку були пронизані чуттєвою красою, ніжністю та любов’ю до національних оберегів.

Ведучі свята Ю. Волков та Д. Паламар ознайомили присутніх зі значенням орнаментів і кольорової гами вишивки різних регіонів України.

Шквал оплесків викликала танцювальна композиція у виконанні студентів перших курсів під супровід пісні «Герої не вмирають». Емоційним апогеєм свята стала пісня «Перемога на всіх одна» у виконанні В. Коваля й О. Косіка.

Свято об’єднало усіх, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається багатими традиціями українського народу, береже, прославляє та примножує безцінні культурні надбання.

БІЛЬШЕ ФОТО