Ви зараз переглядаєте Мовні посиденьки до Дня Європейських мов

Мовні посиденьки до Дня Європейських мов

Приміщення Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, де витає дух українського слова і пахощі свіжозавареної кави, посприяли зустрічі молодого покоління любителів україністики по обидва береги Дніпра: студентів та викладачів КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради та Машинобудівного фахового коледжу Сумського державного університету. 

Аромат кави завжди зближує співрозмовників, тим паче, молодь. Запах гіркого напою та смакування українським словом огорнуло присутніх атмосферою глибшого занурення в красу й багатство рідної мови та надало змогу поринути в її нюанси, тіньові відтінки. В оточенні господарів дійства Наталії Пономаренко та Ольги Фаст 29 вересня 2023 року відбулися мовні посиденьки «Ме(ло)дійна кава в тональності любові до Слова» в рамках культурної програми коледжу до Дня Європейських мов.

Мова – код нації. Болючим шляхом нарешті приходимо до розуміння цієї простої і засадничої істини. Деколонізація – це не тільки і не стільки про території, це передусім про свідомість кожного з нас. Чим наповнюємо власну мовну картину світу, чи дбаємо про її чистоту і цілісність, як це впливає на нас самих і майбутнє країни – про це вели медійну розмову за філіжанкою кави з майбутніми вчителями початкової школи та майбутніми журналістами. Вкраплення української пісні, барви мовного правопису, дискутування про значення мови, важливість повернення забутого було сфокусовано навколо простого меседжу – маємо бути уважними, чутливими і завзятими у плеканні індивідуальної культури слова. 

БІЛЬШЕ ФОТО