Ви зараз переглядаєте «Народні іграшки зраненої землі»

«Народні іграшки зраненої землі»

Невід’ємна частина традиційної культури українців – народні іграшки, які здавна були не лише забавками, але й виконували функції оберегу і соціалізації дітей.
    10 жовтня студенти-українознавці 31ПО групи КЗВО “Луцький педагогічний коледж”  Ф-т початкової освіти та фіз. культури стали учасниками презентації проєкту майстра народних ремесел Андрія Бондарука «Народні іграшки зраненої землі». Проєкт реалізовується в рамках стипендіальної програми за підтримки Українського культурного фонду та Міністерства культури Великого Герцогства Люксембург. 
    Майбутні педагоги мали змогу особисто поспілкуватись із майстром, який розповів, що саме його надихнуло на створення цього проєкту. Дізнались також про майстрів з окупованих територій, які прагнули передати свої вироби, аби вороги не знищили таких цінних, хоч і частково забутих, надбань національної культури. 
 Надзвичайно пізнавальними були розповіді автора про особливості виготовлення народних іграшок, які наші предки-українці завжди виготовляли із натуральних матеріалів – дерева, паперу, шкіри, глини тощо.
Такі проєкти сьогодні дають змогу ще раз переконатись, якою неповторною і неоціненною є наша традиційна культура. 
Пізнаваймо, вивчаймо і любімо своє, рідне. Прищеплюймо цю любов новим поколінням і жоден ворог не зможе її знищити.