Ви зараз переглядаєте Тижневе стажування викладачів кафедри філології у польському університеті імені А.Міцкевича

Тижневе стажування викладачів кафедри філології у польському університеті імені А.Міцкевича

Міжнародна співпраця була в пріоритетах кафедри філології з моменту її створення. І 22-26 листопада відбулося комплексне міжнародне науково-методичне стажування чотирьох викладачів-філологів: Світлани Подолюк, Миколи Мартинюка, Олени Стрельбіцької та Надії Горбач на кафедрі україністики Інституту східнослов’янських філологій одного з трьох найбільших науково-освітніх закладів Польщі – Університету імені Адама Міцкевича в Познані.

До програми стажування увійшли читання викладачами гостьових лекцій-презентацій для студентів бакалаврату й магістратури, відвідання з наступним обговоренням циклу лекцій і семінарів, ознайомлення зі структурою та особливостями організації роботи наукової бібліотеки факультету неофілології  УАМ, вивчення досвіду видання міжнародного наукового журналу “Studia Ukrainica Posnaniensia” тощо.

Акцент польськими партнерами робився на обміні досвідом, що забезпечило теплу атмосферу впродовж усього часу перебування української делегації в Познані. Дуже приємно, що серед надзвичайно щільного графіка стажування знайшлась можливість для знайомства з історією та визначними куточками міста.

Тож, започатковано хорошу співпрацю, у перспективі –  підготовка й публікація учасниками стажування у 2024 році наукових статей в уже згадуваному науковому журналі. В підсумку викладачі кафедри філології ЗВО «Луцький педагогічний коледж» отримали сертифікати стажування.

Щира подяка закордонним колегам – директору  Інституту східнослов’янських філологій УАМ професору Вавжинцеві Попєлю-Махніцкому, завідувачу кафедри  україністики професору Ярославу Поліщуку,  Анні Горнятко-Шумілович, Ришарду Купідурі за теплий прийом і плідну роботу, а також ректору ЗВО «Луцький педагогічний коледж» Петру Бойчуку за надану можливість науково-творчого та професійного зростання.

БІЛЬШЕ ФОТО