Ви зараз переглядаєте Вечір пам’яті «Революція Гідності: 10 років боротьби»

Вечір пам’яті «Революція Гідності: 10 років боротьби»

29 листопада у Закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» відбувся вечір пам’яті, присвячений 10-ій річниці Революції Гідності – подіям, які змінили хід історії нашого народу.

Саме в цей день – 29 листопада 10 років тому тодішня влада жорстоко розігнала студентський Майдан, після чого на вулиці та площі міста вийшли мільйони людей, аби відстояти своє право та гідність. Революція, яка тривала 94 дні, назавжди змінила свідомість українців і долю нашого народу.

Учасники вечора пригадали події 10-річної давнини, поринути в той час, коли народжувався Євромайдан, який згодом перетворився у Революцію Гідності. Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за наше майбутнє у вільній та сильній Україні. Своїми спогадами з присутніми поділився учасник Революції Гідності Олександ. Він був сотенним  35-ї сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ», яка однією з перших пішла вперед у  день розстрілів – 20 лютого 2014 року. Тоді ж Олександра було важко поранено.

Сьогодні ми по-новому осмислюємо події Революції Гідності, чітко усвідомлюючи, що наш шлях за свободу та незалежність виборюють Герої ціною власного життя і ця боротьба триває й нині.

БІЛЬШЕ ФОТО