Ви зараз переглядаєте VII науково-практична конференція з міжнародною участю «Національна освіта в стратегіях соціокультурного вибору»

VII науково-практична конференція з міжнародною участю «Національна освіта в стратегіях соціокультурного вибору»

30 листопада – 1 грудня вже усьоме відбулася наукова дискусія у межах щорічної науково-практичної конференції з міжнародною участю «Національна освіта в стратегіях соціокультурного вибору: теорія, методологія, практика».

Конференція, яка цьогоріч проходила у змішаному форматі, об’єднала студентів, українських та закордонних вчених, експертів і педагогів-практиків задля обговорення стратегічних питань розвитку національної системи освіти, зокрема її стійкості під час кризового періоду. У фокусі наукової дискусії стали такі питання:

– Дитинознавчі та школознавчі студії: націєтворчий потенціал;

– Рідномовна та іншомовна освіта у контексті багатоманітності та мультикультурності суспільства;

– Наукова освіта для відповідального громадянства;

– Цифрова трансформація освіти;

– Забезпечення якості педагогічної освіти: національний та глобальний контексти;

– Освітнє лідерство під час кризи: виклики, стратегії, цінності;

– Бібліотека і культурна дипломатія у кризовий час.

У вітальному слові ректор Закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Петро Бойчук зазначив, що стійкість української освіти залежить від згуртованості, єдності педагогічних колективів, підкреслив важливість культурного та освітнього фронту у боротьбі з агресором.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася Світлана Вікторівна Бережна, доктор філософських наук, професор, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, який уже вдруге є офіційним партнером-організатором конференції. Серед незмінних партнерів конференції – Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка, кафедра ЮНЕСКО з наукової освіти Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, Кафедра української та іноземної філології Луцького національного технічного університету, ГО «ОМЕП. Україна», ГО «ТВОЇ КРОКИ», ГО «Первинна профспілкова організація студентів Луцького педагогічного коледжу», Волинська обласна бібліотека для юнацтва.

Вступну доповідь виголосила віце-президентка представництва міжнародної організації OMEP у Японії, професорка Університету Фукуями Mie OBA, яку присвятила питанням освіти миру та міжкультурного діалогу. З особливим трепетом і словами щирої підтримки до учасників конференції звернулися японські дітлахи, які підготували спеціальний відеоролик, самостійно створивши субтитри українською мовою.

Пленарна частина конференції була насичена потужними доповідями провідних вчених-педагогів України, зарубіжних дослідників, учителів-практиків з Польщі, Південної Кореї, Канади, студентів зі США.

Детальна програма конференції 

БІЛЬШЕ ФОТО