Ви зараз переглядаєте Гостьова лекція «Артосвіта – фундаментальний компонент підготовки майбутніх вихователів»

Гостьова лекція «Артосвіта – фундаментальний компонент підготовки майбутніх вихователів»

13 березня 2024 року відбулася гостьова лекція «Артосвіта – фундаментальний компонент підготовки майбутніх вихователів» Половіної Олени Анатоліївни, кандидата педагогічних наук, доцента, завідувачки кафедри дошкільної освіти факультету педагогічної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. В ході лекції розкрито сенси мистецтва в контексті культури, окреслено сучасні підходи та основні орієнтири артосвіти майбутніх вихователів. Лекторка презентувала технологію мистецької рефлексії і образотворення (МРІО) як засобу формування мистецько-творчої компетентності дітей дошкільного віку у руслі реалізації завдань Державного стандарту дошкільної освіти, акцентувала увагу на важливості комунікації через мистецтво, зміні пріоритетів у художньо-продуктивному образотворенні дітей.

💭Впродовж лекції, яка дотична до освітнього компонента «Основи образотворчого мистецтва з методикою зображувальної діяльності дітей дошкільного віку», здобувачі освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта ознайомилися з альтернативними шляхами залучення дитини до світу мистецтва, осмислили його гармонізуючу роль у розвитку усіх сфер особистості дитини, усвідомили значущість мистецької взаємодії у рефлексійному середовищі.

Викладачі та студенти щиро вдячні Олені Анатоліївні за професіоналізм, любов до мистецтва, глибину наукової думки та отримані знання!

БІЛЬШЕ ФОТО