Ви зараз переглядаєте Вшановуємо Великого Кобзаря

Вшановуємо Великого Кобзаря

До пошанування 210-тої річниці з дня народження Тараса Шевченка на Факультет дошкільної освіти та музичного мистецтва відбулися літературні читання «Шевченко актуальний». Студенти 31-ДО, 32-ДО груп читали поезії Тараса Григоровича Шевченка: «І мертвим, і живим..», «Мені однаково», «Доля», «Село! І серце одпочине..», «Катерина», «Думка», «Реве та стогне Дніпр широкий». До читання віршів великого Кобзаря долучилися бакалаври першого року навчання: «За сонцем хмаронька пливе», «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати», «Сонце гріє, вітер виє», «Встала весна», «Зоре моя вечірняя». Особливо зворушило прочитання віршів студентки 31-ДО групи Тетяни Хом’як («І мертвим, і живим») та 12-ДО групи Анастасії «Мені однаково»), справжні першорядні виконавці читаної поезії. Звучала музична поезія – пісня “Борітеся-поборете” у викнанні чоловічого студентського гурті, керівник – Віктор Мрочко

Захід створив теплу й спокійну атмосферу, шо важливо сьогодні. Організатори ставили за мету почути слово Кобзаря вголос, розвіяти міфи про Тараса шевченка, спробувати піднести багатогранність й унікальність Тараса Шевченка як людини, особистості.

Літературні читання доповнило завдання створити свій вірш за зразком поезії Тараса Шевченка. Вірші нашої молоді були про садок вишневий, але з тривогами.., як і реальність нашого часу.

Поезія Тараса Шевченка змінює світ і змінюється її звучання в часи випробувань. Дякуємо сьогодні Великому Кобзареві й свято віримо в Перемогу!