Ви зараз переглядаєте ПОЕТИЧНІ “ЛІНІЇ ОБОРОНИ” НІНИ ГОРИК

ПОЕТИЧНІ “ЛІНІЇ ОБОРОНИ” НІНИ ГОРИК

28 березня у малій концертній залі Закладу вищої освіти “Луцький педагогічний коледж” відбулася творча зустріч-презентація п’ятої в авторському доробку поетеси Ніни Горик збірки «Лінії оборони».

Презентаційна імпреза була побудована у формі порозділового літературно-мистецького екскурсу сторінками щойно виданої книги. Студентсько-викладацькій аудиторії презентовано історію народження поетичного дітища Ніни Горик від задуму до втілення, письменниця ділилася з присутніми в залі найсокровеннішими і найщемливішими споминами про Слово, Майдан, трагічні сторінки в житті України, людей, рідний край, наші духовні витоки, цінності, звичаї, традиції обереги, вкотре переживала, тепер уже з поціновувачами її творчості, всі емоції та почуття, які передували й супроводжували появу чи не кожного з віршів і самої збірки загалом.

Шанувальниками творчості Ніни Горик є і ректор коледжу Петро Бойчук, колега і видавець Микола Мартинюк. Цитувалися слова-представлення доробку поетеси від професора кафедри філології Петра Білоуса. Але найбільше на цьому літературно-мистецькому вечорі звучало поезії як з уст самої винуватиці дійства, так і в читацькій інтерпретації вихованців кафедри філології Ірини Іващук, Соломії Калінчук, Катерини Козловської, Тетяни Кострубської, Мирослави Хом’як. Музичний настрій і тон розмов задали інструментальні композиції студенток музичного відділення  Тетяни Геналюк і Вікторії Кротік, акапельний спів Олександри Дембіцької, Катерини Самчинської та Рузанни Федорко (музичні керівники – Анжела Кругляченко та Надія Павлюк).

Завершилось представлення збірки автограф-сесією і спілкуванням з поетесою. Частину книг, придбаних на цій зустрічі її учасниками, буде передано до бібліотек на звільнених від окупантів теренах Херсонщини.

БІЛЬШЕ ФОТО