Ви зараз переглядаєте МОНУМЕНТАЛЬНА  ШЕВЧЕНКІАНА

МОНУМЕНТАЛЬНА  ШЕВЧЕНКІАНА

2 квітня в Закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» відбулась презентація проєкту «Монументальна Шевченкіана» та зустріч з її автором – шевченкознавцем, краєзнавцем, фотографом-монументалістом, громадським діячем та волонтером – Русланом Теліпським.

Проєкт «Монументальна Шевченкіана» – найунікальніша у світі персональна фотоекспозиція найкращих пам’ятників із понад 1760 монументальних творів Кобзаря, які були досліджені автором та особисто сфотографовані в Україні та на 5-ти континентах у понад 35 країнах світу. Географія подорожей Руслана Теліпського, де він досліджував пам’ятники Т.Шевченка – справді вражає.

Студенти та викладачі мали змогу оглянути частину колекції автора, яку він презентував у бібліотеці коледжу, а це понад 120 світлин, почути про власні спостереження вшанування пам’яті Тараса Шевченка по всьому світу. І хоча публікацію своїх досліджень автор відклав на час після Перемоги України, адже на даний момент більше займається волонтерською діяльністю, усе ж радо ділиться своїм дослідницькими здобутками з українською молоддю і надихає  відкривати для себе Тараса Шевченка як образ нескореного народу України.

Ректор коледжу Петро Бойчук подякував Руслану Теліпському за важливу краєзнавчо-патріотичну справу для дітей та молоді, яка показує приклад великої любові, шани і відданості Т.Г. Шевченка до України.

Виставка з колекцією картин буде діяти у бібліотеці коледжу впродовж тижня. Тож, радо запрошуємо відвідати унікальну фотовиставку!

БІЛЬШЕ ФОТО