Ви зараз переглядаєте МЕТОД КАЗКОТЕРАПІЇЇ ВІД ЗАСНОВНИЦІ ЕТНОСАДКА ТА ШКОЛИ ТАШІ ТОРБИ

МЕТОД КАЗКОТЕРАПІЇЇ ВІД ЗАСНОВНИЦІ ЕТНОСАДКА ТА ШКОЛИ ТАШІ ТОРБИ

Справжнім подарунком для студентів спеціальності Дошкільна освіта стала зустріч з Ташею Торбою, письменницею, художницею, засновницею приватного етносадка та школи «Котигорошко» в місті Ірпінь.

Героїчні події міста Ірпінь та його мешканців, пережиті емоції під час окупації, спонукали авторку створити казкового героя, який допомагає пройти випробування, додає сили мешканцям лісу. Так виник сюжет дитячої книги «Омм. Дух ірпінського лісу». Авторка продеменструвала майбутнім вихователям практичні прийоми, переваги казкотерапії, її цінність в роботі з дітьми дошкільного й молодшого шкільного віку, особливо у час війни. Гостя також розповіла про роботу приватного дитячого садочка «Котигорошко», у якому діти виховуються у національних традиціях: співають українських пісень, вивчають фольклор, традиції народної кухні, господарювання українців.

Дякуємо Таші Торбі за цікаву, змістовну і пізнавальну зустріч, яка презентувала  гарний приклад практичного втілення творчих ініціатив, казкотерапії як методу роботи з дітьми та патріотичного виховання. Сподіваємося на продовження такої співпраці для впровадження нових методів і форм роботи у сучасних закладах дошкільної освіти.

БІЛЬШЕ ФОТО