Ви зараз переглядаєте КАЗКОТЕРАПІЯ: Як говорити з дітьми про війну

КАЗКОТЕРАПІЯ: Як говорити з дітьми про війну

Письменниця та ілюстраторка з Ірпеня Таша Торба продовжує знайомити студентів Закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» зі своєю цікавою методикою роботи «КАЗКОТЕРАПІЯ. Як говорити з дітьми про війну».

На запрошення керівника клубу «Всесвіт» Анатолія Кравця така зустріч відбулась зі студентами І-IV курсів різних спеціальностей.

Присутні мали змогу почути про роботу етносадочка на засадах збереження та поширення українських традицій, який очолює письменниця. Вона радо ділилась методами та засобами психологічної допомоги діткам, які пережили жахіття війни.

«Кожен хто проходить та бачить постріляний паркан, будинок, їх одразу огортає сум. Ми з дітлахами допомагаємо побороти цей сум, щоб у всіх було більше приводу для усмішки», – розповідає Торба.

За допомогою власноруч створеного театру з казковими персонажами авторка ідеї продемонструвала присутнім як з допомогою казки можна допомогти дітям подолати свої страхи.

Цікавими і пізнавальними були яскраві та веселі книжки з історіями казкових персонажів.

Художниця змальовувала та описувала реальні місця у своїй книзі «Оммм». Складно було втримати межу, адже реальність, яка відбувалася в Ірпені,  дуже жорстока. Важливо не знищити її, але й не наповнити зміст сумом та болем. Основний посил книги – екологія та відновлення міста, тому у грайливій формі допомагає дітям це зрозуміти.

Студенти вдячні талановитій письменниці за відкриту і щиру розмову, цікаву казкотерапію та приємну атмосферу, яку створила Таша Торба своїми книжками та розповідями про практичну роботу з дітьми.

БІЛЬШЕ ФОТО