Ви зараз переглядаєте Міжвишівський практичний семінар «Ґендерні студії»

Міжвишівський практичний семінар «Ґендерні студії»

Уже в десяте у Закладі вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» проходив міжвишівський науково-практичний семінар «Ґендерні студії». Цьогоріч він був приурочений 140-річчю українського жіночого руху.

Метою семінару було висвітлення ґендерної проблематики та її тлумачення у міждисциплінарному зрізі; формування установок на ґендерно-чутливий професійний світогляд і толерантну взаємодію, розширення професійного кругозору та саморозвиток людського потенціалу.

До заходу долучились представниці та представники Волинського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» міста Києва, ГО «Інсайт» та студенти і викладачі Луцького педагогічного коледжу.

Учасники семінару розглянули питання, що стосуються еволюції фемінізму в українській літературній творчості, жіночий емпауермент, гендерну рівність в сучасній Україні, не оминули увагою і гендерні стереотипи, які існують в сучасному світі та інклюзивного спілкування з ЛГБТКІ+.

У практичній частині Оксана Урбан (громадська діячка, кандидатка економічних наук, доцентка, викладачка Луцького національного технічного університету) провела майстер-клас по жіночому лідерству.

ПРОГРАМА

ЗБІРНИК