Ви зараз переглядаєте Використання ШІ в освіті: результати школи Tech Summer for Educators

Використання ШІ в освіті: результати школи Tech Summer for Educators

У період з 23 липня по 13 серпня 2024 року відбулося навчання в школі Tech Summer for Educators, яка зібрала провідних експертів для обговорення актуальних тем використання штучного інтелекту (ШІ) в освіті. Проректор
 з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Ольга Фаст активно долучилась до обговорень та дискусій, присвячених інтеграції штучного інтелекту в освітній процес.

Ярослав Клочник, викладач SoftServe, представив тему «Інтеграція та можливе використання засобів ШІ в навчанні», зосередивши увагу на тому, як AI може змінити підхід до викладання. Ірина Перова професор SoftServe, окреслила навички, які необхідно опанувати для успішної роботи з ШІ.  Андрій Переймібіда, директор Talent Acceleration Center, поділився досвідом упровадження ШІ в освітній процес, висвітливши як очікування, так і страхи, пов’язані з використанням AI у навчанні. В’ячеслав Колдовський, менеджер компетенцій SoftServe, розповів про безоплатні альтернативи ChatGPT та можливості їх локального чи хмарного застосування для освітян та науковців.

Програма включала не лише виступи спікерів, а й активне обговорення проблемних ситуацій, підготовку есе, постійну підтримку організаторів та психологічну підтримку колег.