Ви зараз переглядаєте І етап XIV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Т. Г. Шевченка

І етап XIV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Т. Г. Шевченка

Усі ми живемо в дуже відповідальну й знакову епоху під яскравим сузір’ям генія Великого Кобзаря. Звичайно, у кожного й для кожного в серці та житті Тарас Шевченко свій – справжній, щирий, непроминальний! Кожен іде до нього своєю дорогою. Кожен відкриває його велич для себе по-своєму. І дуже важливо не схибити на цьому шляху, відкрити, сприйняти і прийняти Поета таким, яким його нам послали небеса!..
Сьогодні найкращі першокурсниці бакалаврату Заклад вищої освіти “Луцький педагогічний коледж” Волинської обласної ради складали один з найвищих духовних іспитів всього українства на знання, розуміння і чуття життєтворчості нашого Національного Генія – взяли участь у І етапі XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка. Приємно, що всі без винятку юні конкурсантки зголосилися на це відповідальне випробування не з викладацької принуки, а тільки з бажання доторкнутися до Кобзаревого цілющого та пророчого Слова, причаститися його високою Мудрістю, поринути всім своїм єством у глибини його багатющого багатовимірного Всесвіту. Вони мають що сказати про Поета від імені всього свого покоління його нащадків у не менш складну, аніж двісті років тому, епоху – час нашої особистої звірки перед його пам’яттю на справжність, на стійкість, на українськість.
Конкурс проведений кафедрою філології в числі святкових урочистостей на відзначення Дня української писемності та мови, й відбувся в рамках традиційного щорічного Тижня факультету початкової освіти та фізичної культури. Тематичну книжкову експозицію підготували берегині наукової книгозбірні коледжу…