Ви зараз переглядаєте Україна в обличчях: практичне заняття зі студентами-заочниками

Україна в обличчях: практичне заняття зі студентами-заочниками

   11 січня у дистанційному форматі відбулося практичне заняття зі студентами заочної форми навчання 21-ПОс, які обрали для вивчення курс «Україна в обличчях: література, культура, мистецтво, спорт» (викладач – Світлана Подолюк).

       Виступи студенток про унікальність відомих особистостей національної культури були усвідомленими, цікавими. Зокрема, Ольга Зелінська обрала художника, митця, громадського діяча Василя Седляра, творчість якого пов’язана з періодом 1920-1930-х років, мало знаного через коротке життя, обірване тоталітарним  режимом. Ольга Бойко – Григорія Сковороду, до того ж зауважила, що він асоціюється їй зі сміливістю думки,  душевною щедрістю, ідеєю самовдосконалення.                 

Студентки для підготовки доповідей використали надійні джерела інформації, зокрема сайт Інституту національної пам’яті, де інформація подається грамотно й цікаво. Говорили також про унікальність й нове прочитання місії в творенні національної ідеї українців Івана Франка, а ще – про відому художницю Марію Приймаченко, всесвітньовідомого композитора Мирослава Скорика. На мить уявили, скільки ще могли б зробити талановиті українці, якби не царат, тоталітарна система, війна. Ворог той самий. Важливо, що сучасна молодь має глибину усвідомлення навколишнього, відтак формується нове покоління учителів. І це не може не тішити.