Ви зараз переглядаєте Відбувся семінар-практикум за ОПП 014 Середня освіта. Фізична культура

Відбувся семінар-практикум за ОПП 014 Середня освіта. Фізична культура

Співпраця зі стейкхолдерами – один із шляхів удосконалення освітньо-професійних програм. 

      21 березня на базі ЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради відбувся обласний семінар-практикум викладачів кафедри фізичної культури закладу зі стейкхолдерами – вчителями і тренерами Волинської області на тему: «Підготовка майбутніх тренерів для організації суддівства в ігрових видах спорту».

       Студентоцентрична орієнтація освітньої програми «Середня освіта. Фізична культура», яку забезпечує кафедра фізичної культури Луцького педагогічного коледжу, передбачає публічне обговорення зі стейкхолдерами, вчителями-практиками ОП відповідно до потреб ринку оздоровчо-освітніх послуг. Таким чином, враховуються галузеві тенденції розвитку фізичної культури та спорту на Волині. А за результатами спільної роботи вносяться пропозиції щодо модернізації ОП в частині посилення фахових компетентностей і досягнення результатів навчання. За рекомендацією й участю стейкхолдерів створюються та розширюються каталоги вибіркових компонентів, що підсилюють набуття компетентностей з мобільним змістом, затребуваних НУШ, пов’язаних з оволодінням різних компетентностей (мовних, етико-психологічних, правових, фахових тощо), безпечною професійною діяльністю, збереженням здоров’я школярів.

     Цікавими та змістовними у цьому контексті були доповіді Наталії Денисенко, доктора педагогічних наук, гаранта ОП «Середня освіта. Фізична культура»; Олександра Митчика, кандидата наук з фізичного виховання та спорту, завідувача кафедри фізичної культури; Олесі Дишко, кандидата педагогічних наук, доцента; Володимира Тарасюка, спеціаліста вищої категорії, викладача-методиста, керівника фізичного виховання, голови спортивного клубу «Олімп».

      Ґрунтовними ідеями та методикою практичного застосування змагальних та спортивно-масових технологій, а також правил суддівства в ігрових видах спорту поділилися Людмила Василевська, вчитель-методист Луцького ліцею № 25, призер обласних конкурсів на кращий інноваційний урок та урок з елементами футболу; Микола Гамалійчук, керівник фізичного виховання Технічного фахового коледжу ЛНТУ, і Роман Парадуха, викладач фізичного виховання цього ж закладу; Петро Вавренюк, викладач Волинського фахового коледжу НУХТ, та ін.

     Висловлені пропозиції учасників семінару стануть основою для удосконалення ОП «Середня освіта. Фізична культура».

БІЛЬШЕ ФОТО