Ви зараз переглядаєте Міжвузівський науково-практичний семінар «Ґендерні студії»

Міжвузівський науково-практичний семінар «Ґендерні студії»

17 квітня 2019 року в Луцькому педагогічному коледжі вшосте відбувся міжвузівський науково-практичний семінар «Ґендерні студії». Організаторка і модераторка – Галина Єрко, керівниця Центру ґендерної освіти. Учасники та учасниці заходу – викладачі та викладачки, студенти і студентки коледжу, а також представниці Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна»: Олена Бундак – кандидатка історичних наук, доцентка, заступниця директора з науково-методичної роботи, Оксана Закусило – старша викладачка, Наталія Ляшук – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри інформаційної діяльності та туризму.

Упродовж першої частини зібрання було заслухано та обговорено три доповіді з важливих і, водночас, неоднозначних для соціуму тем. Яна Лишка, магістерка історії, поділилася власним досвідом із життя трансгендерних людей. Студентки Наталія Бойчук та Руслана Гусак презентували дослідження «Жінка-священик: досвід України та світу» та «Прояви жіночого героїзму».
Практичний блок семінару, проведений гостею Оксаною Закусило, стосувався стереотипів та упереджень. Шляхом вправ та рефлексій присутні проаналізували масу прикладів, завдяки яким увиразнилося розуміння, що стереотипи поруч і вкрай важливо їх вирізняти та викорінювати.
Під час семінару також мав місце огляд видань-новинок з гендерної проблематики.