Ви зараз переглядаєте День європейських мов

День європейських мов

«Єдність  – у різноманітності» – під таким гаслом за ініціативою Ради Європи щорічно у світі відзначають День європейських мов.

26 вересня Луцький педагогічний коледж долучився до низки освітніх та просвітницьких заходів, метою яких є підтримка мовного різноманіття, двомовності кожного європейця, розвитку викладання та вивчення місцевих мов.

Відкриття Дня європейських мов розпочалося із флешмобу «Україна – європейська країна», ключовим меседжем якого було нагадати присутнім, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. Тематичні заходи Дня європейських мов, серед яких, зокрема, благодійний ярмарок, просвітницька акція «Люблю свою мову», пісенний марафон, країнознавчий брейн-ринг, об’єднувала ідея  прилучення студентської молоді до європейських цінностей.  Зв’язки між Україною та Європейським Союзом вимірюються століттями. Солідарність і гармонія між народами,   ідеали людської гідності, свободи, миру – це ті цінності, які роблять нашу державу невід’ємною частиною Європи не тільки географічно, а й ментально.