Ви зараз переглядаєте Науково-практична конференція «Волиняни у боротьбі за утвердження української державності в ХХ столітті»

Науково-практична конференція «Волиняни у боротьбі за утвердження української державності в ХХ столітті»

10 грудня 2019 року у Луцькому педагогічному коледжі відбулася науково-практична конференція «Волиняни у боротьбі за утвердження української державності в ХХ столітті».

Ініціатор – суспільно-політичний клуб «Всесвіт» (керівник – А. Кравець) за підтримки Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

На початку зустрічі прозвучала пісня «Мальви» (сл. Б. Гури, муз. В. Івасюка) у виконанні студентки О. Дранчак. Для присутніх студентів, як і для викладачів кафедри суспільних дисциплін, було цінно відкрити для себе незвідані сторінки минувшини краю з уст відомих дослідників. Серед них: Г. Бондаренко – кандидат історичних наук, професор, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України; А. Силюк – Заслужений працівник культури України; О. Булавін – генерал-майор СБУ у відставці, голова Волинської обласної організації ветеранів України;
О. Дем’янюк – доктор історичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти ВІППО; Г. Гулько – Заслужений працівник культури України; М. Якименко – Заслужений працівник культури України, кореспондент газети «Голос України» у Волинській області.

Двоє членів суспільно-політичного клубу «Всесвіт» К. Фрончко та А. Зубакіна були нагороджені подяками Волинської обласної організації НСКУ.