Ви зараз переглядаєте Європейський день мов (European Day of Languages)

Європейський день мов (European Day of Languages)

26 вересня за ініціативою Ради Європи в усіх куточках нашої планети традиційно відзначають Європейських день мов. Цікаво знати, що на сьогодні в Європі існує 225 місцевих мов. Звідси і гасло Європейського Союзу – «Єдність у різноманітності!». Зв’язки між Україною та Європейським Союзом вимірюються століттями. Бути європейцем – означає сповідувати європейські цінності. Солідарність і гармонія між народами, ідеали людської гідності, свободи, миру – це ті цінності, які роблять нашу державу невід’ємною частиною Європи, – не тільки географічно, а й ментально.

Святкування Європейського дня мов стало доброю традицією на факультеті початкової освіти та фізичної культури. Зусиллями директора, кандидата педагогічних наук, доцента, Заслуженого працівника освіти України, Петра Микитовича Бойчука, педагогічного колективу і студентства ми прагнемо інтегруватися у Європейський простір вищої освіти як сучасний, інноваційний, прогресивний заклад вищої освіти педагогічного профілю. Звісно, карантинні вимоги внесли свої корективи у цьогорічне святкування, однак, програма заходів була розмаїтою, збагачена співтворчістю викладачів та студентства. Тематична руханка (флешмоб) «Завітай в Україну» за участі студентів спеціальності «013 Початкова освіта» (викладач Тетяна Царик), чудові вокальні номери додали неповторної української автентики церемонії відкриття Європейського дня мов у Луцькому педагогічному коледжі. Щирі емоції, помножені на ерудицію та інтелект, вирували під час брейн-рингу «Країнами Європи» (викладачі Оксана Кузьмич, Світлана Денисова), Майстер-класу з англомовної спортивної термінології «Європейська мова спорту» (викладачі Валентина Триндюк, Ірина Ніколаєва), вечорі поезії «Poet’s corner», де студенти декламували поетичний доробок Миколи Мартинюка у перекладах європейськими мовами, та інтегрованому навчальному занятті з англійської мови «Х-factor in each of us» (викладач Н. Ф. Найт).

Дякуємо усім організаторам заходів та учасникам за активну громадянську позицію та творчий підхід
до справи, яку робите з любов’ю!

Більше інформації про європейський день мов, тематичні заходи, що відбуваються в усіх куточках ЄС, можна почерпнути на офіційній веб-сторінці https://edl.ecml.at. Хочеться вірити, що зовсім скоро, разом із іншими 39 мовами, якими доступна згадана інформація, з’явиться можливість доступу до контенту нашою рідною, українською мовою. Будемо над цим працювати!