Ви зараз переглядаєте Ознайомити та зорієнтувати: профорієнтаційна робота – одна з ключових засад діяльності закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж»

Ознайомити та зорієнтувати: профорієнтаційна робота – одна з ключових засад діяльності закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж»

Круглий стіл на тему «Організація профорієнтаційної роботи в закладі» зібрав близько п’яти десятків педагогів, керівників структурних підрозділів, завідувачів кафедр та голів циклових комісій закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж».

Дана тема кожного року не втрачає своєї актуальності і вимагає постійного аналізу форм і методів роботи аби забезпечити контингент студентів.

Вибір професії – один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для неї особисто, так і для суспільства.

Завдання коледжу врахувати максимально можливі варіанти для заохочення та формування позитивного ставлення учнів-випускників шкіл до здобуття подальшої освіти у Луцькому педагогічному коледжі, донести до абітурієнтів та їх батьків переваги та перспективи навчання.

Креативними ідеями та цікавими формами профорієнтаційної роботи поділилися Наталія Борбич, Тетяна Оксенчук, Наталія Іванова, Василь Шкоба, Наталія Денисенко та інші.

Анкетування дало змогу оцінити, через які ресурси найчастіше учні отримують потрібну для себе інформацію аби в подальшому більш активно застосовувати дані канали впливу.

Але в будь-якому разі важливе значення має хороший імідж закладу, його позитивна репутація та сильна позиція на ринку освітніх послуг. А форма презентації закладу – через сайт, соціальні мережі, телебачення, ЗМІ, консультації, бесіди, різноманітні інформаційно-агітаційні заходи стануть хорошим доповненням та очним проявом можливостей коледжу.