Ви зараз переглядаєте Онлайн-сесія «Науково-дослідницька складова у забезпеченні якості освітньо-професійної програми»

Онлайн-сесія «Науково-дослідницька складова у забезпеченні якості освітньо-професійної програми»

У межах Днів науки 21 травня 2022 року відбулася онлайн-сесія «Науково- дослідницька складова у забезпеченні якості освітньо-професійної програми».
Захід було організовано у рамках партнерської угоди про науково-методичну співпрацю між Кременчуцьким національним університетом імені Михайла Остроградського та КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради. Спікеркою заходу стала Беспарточна Олена Іванівна, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри психології, педагогіки та філософії Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, експертка з акредитації освітніх програм НАЗЯВО.

Модерувала онлайн-сесію Фаст Ольга Леонідівна, кандидатка педагогічних наук, доцентка, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради.
Учасниками заходу стали гаранти освітньо-професійних програм із галузей знань та спеціальностей, представники ректорату, завідувачі кафедр та голови циклових комісій КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради.
Серед актуальних проблем, що були розглянуті:
– Якісна освітньо-професійна програма: вимоги НАЗЯВО та досвід акредитації.
– Місце науково-дослідницької роботи у забезпеченні якості освітньо-професійної програми за освітнім ступенем «Бакалавр».
Олена Іванівна Беспарточна представила слухачам глибокий аналіз нормативної бази, охарактеризувала основні види та специфічні ознаки науково-дослідницької діяльності здобувачів вищої освіти; ознайомила учасників із основними критеріями оцінювання освітньо-професійних програм та з процедурою їх акредитації.
У межах розлогої дискусії спільно визначили роль закладу вищої освіти та його структурних підрозділів у забезпеченні якості науково-дослідницької складової освітньо-професійної програми.