Відбулося засідання Науково-методичної ради

21 лютого 2023 року у Міжнародний день рідної мови відбулося чергове засідання Науково-методичної ради у КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради, на якому були розглянуті актуальні питання щодо якості викладання за освітньо-професійними програмами освітнього ступеня Бакалавр та якості підготовки курсових досліджень; акцентовано на необхідності забезпечення здобувачам вищої освіти можливостей формування індивідуальних освітніх траєкторій, зокрема на основі диверсифікації  переліку вибіркових освітніх компонентів; розглянуто та схвалено до друку рукописи навчальних/методичних праць науково-педагогічних та педагогічних працівників коледжу.

 Головою Науково-методичної ради, проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Ольгою Фаст було проаналізовано тематику курсових досліджень усіх галузей знань та спеціальностей за останні роки, визначено типові неточності у формулюванні тематики курсових робіт та рекомендовано постійно  її оновлювати з урахуванням освітніх потреб сьогодення, здобутків педагогічної науки та євроінтеграційного вектору розвитку.

Начальник науково-методичного відділу Ірина Ковальчук представила результати анкетування, що проводилося серед студенів галузей знань та спеціальностей освітнього ступеня Бакалавр щодо якості викладання освітніх компонентів.

Члени науково-методичної ради головну увагу приділили обговоренню тематики та змісту вибіркових освітніх компонентів для здобувачів освіти освітнього ступеня Бакалавр. Зокрема гарантами освітньо-професійних програм Ольгою Фаст та Наталією Івановою було представлено оновлені тематичні блоки вибіркових навчальних дисциплін на основі вивчення запитів здобувачів освіти щодо проектування індивідуальних освітніх траєкторій.

На засіданні Науково-методичної ради було розглянуто та схвалено зміни до чинних внутрішніх нормативних документів, а також проекти нових положень, що унормовують окремі аспекти організації освітнього процесу у коледжі.