Ви зараз переглядаєте Міжнародне науково-методичне стажування активу кафедри філології при кафедрі україністики Інституту східнослов’янських філологій Університету ім. Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща). День третій

Міжнародне науково-методичне стажування активу кафедри філології при кафедрі україністики Інституту східнослов’янських філологій Університету ім. Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща). День третій

День третій.

Фінальним акордом стажування в Познані стало вручення делегації сертифікатів про проходження комплексного науково-методичного стажування. Церемонія відбулася в урочистій атмосфері в головному корпусі Університету імені Адама Міцкевича, де на той час, знаково для нас, якраз працював Форум проректорів з міжнародної діяльності провідних освітніх закладів України.

А розпочиналося все з ознайомлення з роботою наукової бібліотеки факультету неофілології УАМ, її структурою, книжковим репертуаром, науковим репозитарієм – про що детально розповів стажистам завідувач кафедри україністики Yaroslav Polishchuk. Завідувачка бібліотеки Заклад вищої освіти “Луцький педагогічний коледж” Волинської обласної ради Надія Горбач-Кравчук поділилася власним досвідом організації роботи нашої наукової книгозбірні. Чимало уваги було приділено проблемі пошуку джерел у сучасній науковій бібліотеці.

Відтак розмова плавно переросла в русло аналізу досвіду організації роботи і видання міжнародного наукового журналу “Studia Ukrainica Posnaniensia”. Члени редколегії видання провели ціле заняття з підготовки наукової публікації в цьому науковому часописі.

Після підготовки, обговорення й затвердження звіту про міжнародне науково-методичне стажування науковців нашої кафедри в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані відбулося урочисте вручення сертифікатів.

Як зазначалося в резюме цієї співпраці, здобутий українськими філологами досвід має широкі перспективи, і першим кроком на шляху до досягнення цього стануть наукові публікації учасників цьогорічного стажування в університетському науковому виданні вже найближчого 2024 року.

БІЛЬШЕ ФОТО