Ви зараз переглядаєте Скарби рідної мови

Скарби рідної мови

21 лютого 2024 рокуМіжнародний день рідної мови у Луцькому педагогічному коледжі – свято, яке надихає майбутніх педагогів здобувати нові знання, робити відкриття з лінгвістики та історії, вдосконалювати вміння використовувати скарби української мови для успішної комунікації, укріплювати громадянську свідомість.

          Студенти 2-А курсу відділення відділення початкової, дошкільної освіти та інформаційних технологій під керівництвом викладача Н. Дмитренко провели семінар-тренінг «Скарби рідної мови».

          Команда дослідників поділилася захопливими фактами про унікальні ознаки рідної мови: нескорену свічечку-букву Ї; збережену в народній мові категорію двоїни; про репресовані комуністичним режимом питомі українські слова.

          Команда словолюбів повернула до життя споконвічні українські слова, довівши, як влучно і образно вони допоможуть висловити думку або почуття у ХХІ столітті.

          Команда «Гранослови» здивувала скарбами синонімічного багатства нашої мови і збагатила мовлення сучасної молоді дивовижними прикметниками.

          Корисним для здобувачів освіти став тренінг «Навчаючи – вчуся». Студенти презентували завдання з української мови, підготовані ними для однокурсників, і організовували роботу з виконання цих вправ.

          Учасники заходу переконалися, що українська мова –  захоплива, дотепна, багатобарвна, витончена, неповторна, смілива, нескорена, вічна!