Ви зараз переглядаєте Перспективи молодої української науки

Перспективи молодої української науки

21 травня 2020 року Рада молодих науковців Луцького педагогічного коледжу спільно з юними пошукачами педагогічного гуртка «Дидаскал» та студентського товариства «Академія» провели науково-практичний семінар «Українське наукознавство: персоналії, ідеї та погляди».

Найбільше виступів стосувалися саме постатей педагогів-науковців – Костянтина Ушинського, Василя Сухомлинського, Софії Русової, Наталії Лубенець. Це й не дивно, адже їхня творчість для студентів педагогічного коледжу – майбутніх учителів і вихователів – слугує взірцем і допомогою.

Здавалося, що нам, викладачам і студентам, уже відомо дуже багато, однак нинішня наукова зустріч відкрила чимало непересічних імен українців, відданих науці. Йдеться, приміром, про дослідницю історії повсякдення Катерину Грушевську (доньку Михайла Грушевського) та першу лікарку-українку Софію Окуневську.

Завдяки цим та іншим напрацюванням студентів вдалося актуалізувати провідну ідею зібрання – українській молодій науці бути! Особливий символізм і в тому, що зустріч проведено в День вишиванки – оберегу і втілення самобутності й неповторності українства, зокрема й у науці.