Ви зараз переглядаєте ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ

Всесвітній день гідності об’єднує символічні дати: від 21 листопада – Свята гідності та свободи України – до 9 грудня – Дня боротьби з корупцією. Студенти та викладачі Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради активно долучилися до відзначення цього патріотичного свята.

Як ми можемо виховувати почуття людської гідності? Як через розуміння змісту та суті прав і свобод людини сприяти формуванню відчуття гідності, прагнути його реалізовувати? Ці актуальні питання стали ключовими під час зустрічі зі студентськими групами. Кожен із присутніх мав можливість висловитись, поміркувати, розповісти власну історію гідності.

Перегляд документального фільму «Абетка» естонської режисерки Мадлі Ляене в кіноклубі медіапросвіти з прав людини DОCUDAYS UA «Десята муза» допоміг ще глибше розкрити зміст таких етичних категорій, як добро, честь, гідність, справедливість, совість, їх значення та роль в житті людини.

Сподіваємось, проведені заходи у групах сприятимуть усеохопному розумінню змісту поняття «гідність», його ключових аспектів і проявів у житті.

Надихаймося на гідне життя!