Ви зараз переглядаєте Пізнання жіночої історії через інтерактивну гру «Крізь «скляну стелю»

Пізнання жіночої історії через інтерактивну гру «Крізь «скляну стелю»

Пізнання жіночої історії через гру «Крізь «скляну стелю» та формування культури недискримінації – це ключові завдання, які ставила керівниця Центру ґендерної освіти Галина Єрко перед студентками та студентами 4 курсу відділення Початкова освіта.

Ігри відбувалися в межах Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства».

Термін «скляна стеля» вперше використали в американському менеджменті в 1980-х роках. Це бар’єр, який заважає жінкам просуватися службовими сходинками, практично не помітний, як скло. Однак він, як стеля, перешкоджає рухатися вгору в службовій ієрархії.

Гра розрахована на широке коло, в тому числі й на студентство. Це можливість через інтерактив перевести фокус уваги на історичні події, обумовлені боротьбою жінок за свої права, що сформували сучасне суспільство. Ігрове поле та картки відображають ці події. Гру можна проводити у різних формах. Це вікторини, дебати, обговорення, командні змагання та ін.

Гра «Крізь «скляну стелю» може стати дієвим інструментом формування свідомого погляду на рівні права та можливості жінок та чоловіків, формування культури недискримінації.

Настільну гру «Крізь «скляну стелю»  розроблено командою Центру ґендерної культури (м. Харків) та надано Центрові ґендерної освіти для освітньої діяльності.