Ви зараз переглядаєте УЧАСТЬ У ПРОЕКТІ РАДИ ЄВРОПИ «МОЛОДЬ ЗА ДЕМОКРАТІЮ»

УЧАСТЬ У ПРОЕКТІ РАДИ ЄВРОПИ «МОЛОДЬ ЗА ДЕМОКРАТІЮ»

У рамках проєкту Ради Європи «Молодь за демократію» у комунальній установі «Волинський молодіжний центр» активно запрацювала Молодіжна школа участі, учасниками якої стали студенти коледжу.

«Хочемо щоб наша молодь знала, що таке «участь молоді» та активно долучалася до життя громади», – коментує Яна Романюк, натхненниця проекту та в.о. директора КУ «Волинський молодіжний центр».  

Інтерактиви, до яких залучаються учасниці «Молодіжної школи участі», спрямовано на ознайомлення із формами участі молоді та неформальну освіту.

Упродовж занять у Молодіжній школі участі відбулось чимало цікавих лекцій від по-справжньому досвідчених спікерів (Христина Словік – голова Волинського осередку ВМГО Федерація Дебатів України.Волинь, Юрій Семчук – директор КЗ Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк та Артем Олішанський – голова Луцького відокремленого підрозділу ГО ФРІ Луцьк). Завдяки їхнім старанням студенти дізнались: як бути справжнім лідером та що таке лідерство у цілому, що таке дебати та як стати справжнім дебатером, що таке молодіжна рада, та чим вона займається, як стати членом молодіжної ради, дізналися про діяльність молодіжних громадських організацій. Не обійшлось і без активностей, на яких студенти змогли проявити свої лідерські якості.

Про депутатство, волонтерство та важливість вищої освіти, про громадську роботу та соціальні проєкти ішлося під час інтерактивної сесії, спікеркою якої була Алла Доманська, депутатка Луцької міської ради, громадська діячка, режисерка, засновниця театру-студії «Гармидер».

Також наші студентки-першокурсниці мали можливість спробували себе в одному із інструментів «участі молоді» та зіграли у симуляційну гру «Зустріч з мером» – побували в ролі мера та працівників виконкому, були представниками громадських та молодіжних організацій, вчилися відстоювати інтереси молоді.

Щиро дякуємо КУ «Волинський молодіжний центр», зокрема пані Яні Романюк, за співпрацю і віримо, що попереду – багато спільних, успішних  проектів!

Волинський молодіжний центр YouthСфера є партнером проєкту «Молодь за демократію в Україні», проєкту Ради Європи , що реалізується у межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2022 роки та ґрунтується на попередньому досвіді та продуктивній двосторонній співпраці Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України у межах Рамкової програми співробітництва в галузі молодіжної політики між Радою Європи та Міністерством молоді та спорту України на 2016-2020 роки.

Детальніше про проєкт та ресурси Ради Європи у сфері молоді за посиланням: https://www.coe.int/…/kyiv/youth-for-democracy-in-ukraine