Ви зараз переглядаєте КОНКУРС ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ПРОВЕДЕНО!

КОНКУРС ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ПРОВЕДЕНО!

Традиційно Тиждень української мови в коледжі розпочався І етапом Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Г. Шевченка, у якому взяло участь десять студенток 1-3 курсів, а саме Бугайчук Анастасія, Парфенюк Ірина, Вольська Вікторія, Савчук Авеліна, Духницька Яна, Андрощук Марина, Бєла Юлія, Поронюк Ірина, Мацюк Вікторія, Яремчук Софія.

Конкурсанткам було запропоновано два завдання: написати твір за поданою темою (на вибір) та виконати граматичне завдання з української мови. Компетентне журі у складі М. Мартинюка, Н. Дмитренко, О. Стрельбіцької та Н. Литвинюк ретельно перевірило роботи і визначило переможців. При визначенні кращих звертали увагу на грамотність, уміння будувати речення різних видів, уживати дієприкметникові та дієприслівникові звороти, вставні слова. І, звичайно, важливим чинником перемоги в  конкурсі є глибоке  розкриття теми, оригінальність форми твору, уміння конкурсантки користуватися лексичним багатством нашої мови,  висловлюватися образно, використовувати цитати Т.Г.Шевченка на підтвердження власних думок.

Журі визнало переможницею Вікторію Вольську, студентку 3-А курсу. Друге місце вибороли Авеліна Савчук (2-В) та Поронюк Ірина (1-А) курсу. Третє місце посіла Андрощук Марина (2-Б). 
          На жаль, не вдалося подарувати той емоційний заряд, який відчувають присутні під час урочистого відкриття конкурсу, що зазвичай, як і цьогоріч, готувала Т. Бойко. Однак важливо, що в умовах карантину ми змогли якісно провести практичну частину, а конкурсантки проявили відповідальність і самостійність у написанні твору.

Опікувалась проведенням конкурсу літературна студія «Неповторність»: під час підготовки до творчого турніру студенти отримали необхідні матеріали та консультації, відповіді на запитання, опрацювали твори великого Кобзаря.

Тепер володарям І і ІІ місць доведеться плідно попрацювати для того, щоб зберегти високі позиції нашого навчального закладу на обласному та всеукраїнському етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г. Шевченка.