Ви зараз переглядаєте День української писемності та мови

День української писемності та мови

9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. Мова є найбільшою цінністю української нації, основою її буття. Саме мова формує історію, культуру, свідомість людини.

До Дня української писемності та мови у КЗВО «Луцький педагогічний коледж» сплановано чимало заходів – тематичні виставки, акції, творчі зустрічі, конкурси, майстер-класи, практичні заняття, які триватимуть до 14 листопада 

Програма заходів

У цей день студенти, викладачі та інші працівники КЗВО «Луцький педагогічний коледж» традиційно долучаються до написання радіодиктанту національної єдності.

У різних аудиторіях, кабінетах, класах від ректора коледжу Петра Бойчука  до студентів – усі дружньо писали 22-й радіодиктант, який цього року мав досить символічну для України назву – «Твій дім».

Майже 20 хвилин тривав сам диктант, який  за відгуками студентів, був досить емоційним і чуттєвим, враховуючи повномасштабну війну в країні та складні життєві долі людей. Проте вважають, що це хороша традиція, яка об’єднує українців і дає змогу перевірити себе.

Окрім того, у приміщенні коледжу – у коридорах, на стендах, перилах, підвіконнях розвішені флаєри з українським правописом аби студенти ще раз пересвідчитись у правильності вживання слів.

Більше фото