День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Мова – найважливіший універсальний засіб спілкування людей, до якого можуть входити, крім висловлення думок, почуття і волевиявлення. Українська літературна мова належить до найпоширеніших високорозвинених мов світу. Сучасна українська мова налічує, згідно зі словником Національної Академії Наук України, близько 256 тисяч слів і включена до списку мов, які успішно розвиваються в цей час. Тому викладачки циклової комісії словесних дисциплін розпочали святкування лінгвістичною акцією «Говори українською правильно!» Головними локаціями стали переходи, авдиторії коледжу. 
Щорічно в цей день на Українському радіо відбувся радіо диктант національної Єдності, який об’єднав усіх небайдужих навколо українського слова.

(09.11. 11.00, ауд. 70. Гончарук О.М., Шуст Л.М., ауд.86, викладачі ЦК словесних дисциплін)

І повітряна тривога не стала на заваді проведенню в укритті коледжу інтерактивній лекції «Духовні символи України» (Дмитренко Н)

Цього дня було проведено і чергове тематичне засідання кураторів. Арткластер «Вишиванка – броня нації» підготували викладачі циклової комісії словесних дисциплін: «Українська вишивка: від історії до сьогодення» (Людмила Шуст, Вікторія Дацюк), «Вишиванка як символ нескореності українського духу у ХХ столітті» (Наталія Дмитренко), «Про що говорить вишита сорочка: орнаменти та їхні значення» (Світлана Вірста), «Українські жіночі прикраси» (Олена Гончарук), «Українська народна вишита сорочка у живописі» (Наталія Дзямулич).

Емоційною заставкою став вірш Ніни Горик «У День вишиванки». Пронизані любов’ю та болем за нашу землю і народ, рядки вірша стали лейтмотивом усієї імпрези, який виконала викладачка Денисова С.