Ви зараз переглядаєте Традиції писанкарства

Традиції писанкарства

Писанкарство – одне із найдавніших і найпрекрасніших народних мистецтв українців. За народною традицію завершували писати писанки у четвер перед Великоднем. Цей день вважався особливим і благополучним для цього дивовижного мистецтва, до якого сьогодні долучились і студенти 21 ПО групи факультету початкової освіти та фізичної культури.

Майстер-клас із писанкарства провела незмінна мисткиня Тетяна Царик, яка своєю майстерністю настільки надихнула, що дехто зі студентів устиг написати не лише свою першу неповторну писанку, а й відразу перших дві.

А теоретичною підготовкою до творення писанкових витворів стала проведена з українознавцями напередодні інтерактивна гра «Україна писанкова», під час якої учасники дізнавались про символіку, колористику, геометрію та географію української писанки.

Отож, як і в народних традиціях, у КЗВО «Луцький педагогічний коледж» саме у Чистий Четвер завершився тижневий курс майстер-класів із писанкарства, проведений для усіх прихильників цього неповторного мистецтва Тетяною Царик.

Дякуємо ЗСУ за те, що маємо можливість глибше пізнавати наші традиції і ще більше берегти, цінувати й пропагувати українську культуру.

БІЛЬШЕ ФОТО